2009-04-24

Till flickan och pojken






Traditionella bebiskort i blått och rosa med stämplar från Panduro. De snygga bling-bling-blommorna på det blåa kortet kommer från Stämpelgården.

Ljuvligt rosa...


Ett grattiskort med snygga pappret från Cloud9Design, skuret i fyra delar och monterat på vit cardstock. De rosa blommorna kommer från Prima och den vita är en tygblomma från Panduro. Textstämpel från Inkido.

Kramkort


Ett kort i vinröda och bruna toner. Jag funderade en stund på hur jag skulle få fram det varma budskapet utan att det blev ett julkort! Lyckades jag?? Textstämpeln tror jag kommer från Forma Hantverk.

Kort med prästkrage


Den här fina stämpeln kommer från Forma Hantverk och passar på alla möjliga kort. Här stämplad med Encores stämpeldyna Teal, min klara favorit bland färger, och

embossad med genomskinligt pulver. Textstämpeln kommer från October Stamps och var en av de första stämplarna jag köpte. Den är välanvänd och duger gott än! Turkost organzaband på kanterna och lite brads som piffar till det hela.

Till hästmänniskan


Ett beställningskort till någon som tycker om hästar. Stämpeln kommer från Penny Black. Jag tycker det är knivigt att göra kort i orange-gula toner eftersom det inte är färger som jag själv väljer att jobba med. Det betyder också att jag inte har så mycket material i de färgerna som jag har i mina egna favoritfärger blå, lila, rosa, grönt, brunt... Ja, jag gillar de flesta färger utom gult och orange... En rolig detalj på det här kortet tycker jag är den röda, glittriga knappen!

Student 2009


Våren är full av högtidligheter, lika bra att börja skapa lite kort i tid! Här kommer två studentkort i lite olika design. Jag var tveksam om man kan använda svart på ett studentkort, men kom fram till att man nog kan det! Det här bandet är så vackert! Ett organzaband med flockade blommor. Fjäril från Reprint, embosssad i svart och satta på 3D-kuddar.

Det här kortet är lite gulligare, kanske mer traditionellt? Stämpeln med flickan kommer från Magnolia. De små blommorna har jag stansat ut i silverpapper.

Till hundmänniskan


Ett beställningskort till någon som tycker om hundar! Bokstäverna är utstansade med QK-tång, siffrorna ritade efter mall och sedan utskurna. Den söta hundstämpeln kommer från Inkido och det bruna mockabandet hör till ett gammalt skärp som mamma hotade med att slänga i soporna!

Ahlgrens bilar

Fick en beställning på ett kort till någon som tycker om Ahlgrens bilar... Jag funderade länge och tänkte först göra kortet i form av en bil, men så fastnade jag för den här idén!
Med påsen för Ahlgrens bilar som mall gjorde jag kortet i röd cardstock med gult papper upptill. Namnet skrev jag ut i Word och skar sedan ut bokstäverna, limmade fast och lackade med 3D-lack för lite effekt. Jag skar ut en fyrkant på framsidan och täckte den med OH-film, så att det skulle påminna om en påse. Bakom filmen klistrade jag fast en drös med Ahlgrens bilar, ritade på och utklippta ur blå, vit och rosa cardstock.

Mors dag

Tiden går fort och det står inte på förrän det är dags för Mors Dag! Jag har knåpat ihop två kort och använt mig av samma mönstrade papper, fram- och baksida.



2009-04-05

Ett "bara för att" kort


Till vännen som bor så långt borta... Rosa papper från Cloud9Design. Grön cardstock från Bazzill med små upphöjda prickar. Blommorna i mitten har jag klippt ut från det mönstrade pappret och placerat på 3D-kuddar.

Inbjudan till dop

I dagarna har en inbjudan till vår sons dop landat i postlådor här och var.

Framsidan:


Insidan:

Kortet är 10*10 cm och vikt i tre delar. Det var roligt att jobba med ett annorlunda format! Det var också roligt att göra korten helt efter eget tycke och smak, även om det är vansinnigt kul och utmanande att göra kort utifån andras önskemål! Textstämpeln är från Panduro, all cardstock från Bazzill och det gröna mönstrade pappret heter Peaceful och kommer från Melissa Frances. Jag tycker verkligen om det pappret... Namnet har jag textat själv med kalligrafipenna och hjärtstämpeln kommer från Forma Hantverk. Jag har stämplat i koppar och embossat med genomskinligt pulver.
Blev riktigt nöjd med slutresultatet, fattas bara annat när jag har funderat på designen under så många amningsstunder!

Grattiskort

Det står inte så stilla på kortmakarfronten som man kan tro här! Det är bara det att de flesta kort jag har gjort den senaste tiden inte ska levereras förrän senare i vår och därför vill jag inte visa upp dem här riktigt ännu. Nåja, här är ett par i alla fall som har lämnats idag!

Storebror har fyllt år...


...liksom brorsonen.



Jag tycker alltid det är svårt att göra kort till killar, vilken ålder det än är - men tonåringar måste i alla fall vara svårast! =)